Om Fakturabelåning

Fakturabelåning- Hitta rätt leverantör hos Financefinder

Att belåna fakturor en finansiell tjänst som innebär att ditt företag  belånar era kundfakturor till ett externa finansbolag. Att belåna en faktura fungerar egentligen som vilket annat lån som helst, men fakturan är säkerhet. Fakturabelåning är ett sätt att snabbt frigöra kapital för att kunna expandera eller klara perioder med sämre likviditet. Factoringtjänster erbjuds av banker, kreditinstitut och finansbolag.

Det finns många olika aktörer på marknaden som erbjuder fakturabelåning. Ni får mellan 30-30% av fakturans värde, oftast samma dag eller dagen efter

När du hittar en leverantör du vill arbeta med gör denne oftast en analys av ert företa, samt en kreditupplysning, precis som vid ett vanligt lån.  Factoringbolaget köper sedan dina fakturor. Du får ett mindre belopp än fakturans värde, det är så factoringbolaget tjänar sina pengar.

Det finns många fördelar med fakturabelåning, framför allt om ert företag har löpande behov av likvida medel. Detta brukar i första hand gälla små och medelstora företag som har en verksamhet där stora värden ligger ute i form av kundfordringar.

Fakturabelåning

Hur fungerar Financefinder:

Financefinder är en helt oberoende offerttjänst. När du gör en offertförfrågan på fakturabelåning hos oss, skickas denna ut till våra samarbetspartners som sedan kontaktar dig med offerter.  – Låt oss göra jobbet åt dig !

Börja med att göra en offertförfrågan. Detta kan du göra genom att klicka på knappen nedan. Din förfrågan skickas sedan ut till våra samarbetspartners. Du slipper det tidskrävande  jobbet att själv kontakta olika leverantörer, men det bästa av allt är att tjänsten är helt kostnadsfri

När din förfrågan är utskickad kommer du börja få in offeter från våra samarbetspartners. Du kan sedan jämföra leverantörernas olika offerter och vilkor .

Välj sedan den leverantör du anser har de bästa vilkoren för just din specifika verksamhet.

Klicka här för att göra en offertförfrågan