Jämför företagslån hos oss

Behöver ert företag ett företagslån för att expandera eller investera?

Behöver ditt företag likvida medel för att expandera, köpa in nya maskiner renovera företagets lokaler. Många gånger kan det vara bättre att låna pengar än att använda det egna kapitalet. Ett företagslån kan lösa både planerade och oförutsedda utgifter Förutom att investera i en ny maskin kanske du behöver pengar till en större reparation eller för att köpa reservdelar. Ett företagslån kan också vara ett alternativ för att köpa in nya datorer eller kontorsmöbler till företaget.

Det finns mängder av banker och finansföretag som erbjuder företag att låna pengar till olika räntor. För att kunna jämföra olika bankers och kreditinstitut kan du snabbt och enkelt ta in offerter hos oss på Financefinder.

Om man är enskild firma eller handelsbolag så är ett företagslån likvärdigt med ett privatlån, eftersom ägarna har personligt återbetalningsansvar. Aktiebolag har lättast att få lån eftersom ägarna inte har personligt återbetalningsansvar, utan det är bolaget självt i egenskap av juridisk person som står på avtalet. Men de flesta banker brukar ändå kräva att ägarna går i personlig borgen för ett företagslån.

Viktigt att tänka på innan man ansöker om lån till ert företag

Idag är det relativt lätt att låna pengar både som privatperson och företagare. Detta skapar naturligtvis möjlighet för företag att kunna expandera och investera i nyanställning, lokaler eller maskiner. Som företagare bör man och ställa sig flera frågor innan man tar ett företagslån. Är det rätt läge att ta ett lån tidsmässigt? Vilken typ av lån skall jag välja (kortsiktigt eller långsiktigt lån)? Är ett lån verkligen bästa lösningen, eller skall jag välja någon annan finansieringsform istället, se olika finansieringsformer och krediter nedan.

Företagskredit/ checkkredit

Ett alternativ till företagslån är företagskredit, eller sk. checkkredit. Födelen med denna finansieringsform är att ni enbart betalar ränta på det belopp ni utnyttja. Ni kan självklart själva välja att använda hela krediten eller bara en del av kreditutrymmet . Den stora fördelen med en företagskredit, jämfört med ett företagslån är att ni har en buffert som ni kan använda vid tillfällig likviditetsbrist, som exempelvis under sommarmånaderna, eller exempelvis investering i en ny maskin. För den outnyttjade delen av en företagskredit betalar ni oftast en fast månadskostnad. Företagskredit är även en bra lösning för företag som har stora fakturabelopp till ett mindre antal kunder. I dessa fall kan även fakturaköp vara ett alternativ till företagskredit

Företagsleasing

Om ni skall investera i ett nytt fordon eller en ny maskin kan även företagsleasing  vara ett alternativ till ett.  Så kallad finansiell leasing innebär att säljaren av fordonet eller maskinen säljer maskinen eller fordonet till ett leasingbolag som i sin tur hyr ut det till ert företag. Det finns många företag som specialiserat sig på Finansiell leasing. Många  företag som säljer maskiner har antingen egna leasingbolag, eller sammarbeten med leasingbolag.

Kortsiktigt lån

Behöver ert företag ett kortsiktigt företagslån för en investering, eller för att täcka en tillfällig likviditetsbrist? Då kan ett kortsiktigt företagslån vara ett alternativ. Det finns  kreditinstitut som specialiserat sig på, eller enbart erbjuder kortfristiga företagslån på mellan 6-18 månader.

Hur mycket kan mitt företag låna?

Lånebeloppet skiljer sig avsevärt mellan olika kreditinstitut och banker. Vissa erbjuder lån på upp till 350.000:- medan andra har ett tak  på 1.000.000:- eller över . Hur mycket du kan låna är naturligtvis individuellt. Det handlar ju  om företagets likviditet och soliditet, syftet med lånet, pant och säkerhet m.m.

Säkerhet

Företagslån fungerar i stort sätt på samma vis som ett privatlån. Banker och kreditföretag vill ofta ha säkerhet i form av personlig borgen av ägarna, även om det är ett aktiebolag (juridisk person)

Olika typer av lån till företag

Uppstartslån- starta företag
Företagslån för finansiering av bolagsstart.

Lån utan säkerhet
Företagslån utan säkerhet (sk blancolån)

Investeringslån eller investeringskredit
Lån för finansiering eller investering i bolaget som exempelvis exempel en maskin, byggnad, fordon.

Leveranskredit
Ett företagslån för att finansiera en beställning eller utfört arbete innan bolaget fått betalt av kunden.

Rörelselån – rörelsekredit
Ett lån för att finansiera till exempel en kortare period av likviditetsbrist

Gör en offertförfrågan på företagslån via knappen till höger. Tjänsten är helt kostnadsfri!

Företagslån

Hur fungerar Financefinder:

Financefinder är en helt oberoende offerttjänst. När du gör en offertförfrågan på företagslån hos oss, skickas denna ut till banker och kreditinstitut som sedan kontaktar dig med offerter.  – Låt oss göra jobbet åt dig !

På Financefinder kan du även ta in offerter på fakturaköp

Gör offertförfrågan på företagslån här