Så fungerar ett bygglarm

Att bygga en fastighet kan vara en betydande investering, och det är viktigt att göra allt för att skydda byggarbetsplatsen och det som byggs. Ett säkerhetssystem som ofta används på byggplatser är ett bygglarm. Men hur fungerar det egentligen? I den här bloggen kommer vi att förklara hur ett bygglarm fungerar och hur det kan hjälpa till att hålla er byggarbetsplats trygg och säker.

Hur fungerar ett bygglarm?

Ett bygglarm fungerar på liknande sätt som ett vanligt hemlarm. Det är ett säkerhetssystem som består av sensorer som detekterar rörelser eller ljud. När en sensor aktiveras, sänder den en signal till larmsystemet som sedan skickar en varning till ansvarig larmcentral. Därifrån görs en bedömning om det är en verklig fara eller om det var ett falskt alarm. Om det är en verklig fara, så skickas en bevakningspatrull ut till platsen.

Varför är ett bygglarm viktigt för att hålla tjuvar borta?

Byggarbetsplatser är sårbara mål för stöld eftersom de ger lätt tillgång till byggnadsmaterial och övrig värdefull utrustning så som verktyg mm. Utan ordentliga säkerhetsåtgärder kan byggprojekt riskera att drabbas av kostsamma förseningar på grund av inbrott och stöld – men med hjälp av ett bygglarm larmsystem som är särskilt utformat för att skydda byggarbetsplatser kan dessa risker minskas avsevärt!

Vilken typ av sensorer används oftast för bygglarm?

De vanligaste sensorerna som används för bygglarm är rörelsesensorer och kameror. Rörelsesensorer fungerar genom att känna av rörelse i ett visst område. Om en tjuv tex rör sig inom området där sensorn är placerad, då sänder sensorn en signal till larmsystemet. Kameror fungerar genom att känna av när en rörelse upptäcks och ett larm utlöses så får du via kameran en serie ögonblicksbilder direkt till din telefon, så att du snabbt kan identifiera om det är någon auktoriserad person eller en ovälkommen besökare som löst ut larmet. Håll dig ett steg före med den här praktiska och pålitliga säkerhetslösningen!

Hur kan man installera ett bygglarm på en byggplats?

Ett bygglarm kan vanligtvis installeras av en professionell säkerhetsleverantör eller av byggherren själv om ni kommit överens vad ni behöver och larmfirman har för konfigurerat larmet så att det bara är för er att sätta upp. De kommer att kunna bedöma vilken typ av larm som är bäst för byggplatsen och hur många sensorer som krävs. De kommer också att kunna installera och ansluta larmsystemet till en larmcentral om du så önskar. Detta innebär att så fort ett larm löses så skickar larmcentralen en patrull till platsen. Om du vill ha extra säkerhet för byggplatsen, kan du också anlita bevakningsföretag som patrullerar byggplatsen regelbundet.

Sammanfattning

Att ha ett bygglarm är viktigt för att skydda en byggplats från stöld och sabotage. Genom att använda sensorer som detekterar rörelser, kan ett bygglarm bidra till att avskräcka potentiella tjuvar och minska risken för förseningar och ökade kostnader. Genom att anlita en professionell säkerhetsleverantör kan du installera ett pålitligt bygglarm och därmed skydda din byggplats effektivt. Oavsett om du bygger en ny fastighet eller utför renoveringar, bör ett bygglarm vara en självklarhet.