Kapitalförvaltning – överlämna förvaltningen av ditt kapital till proffsen

Kapitalförvaltning handlar om att öka sitt totala innehav på lång sikt genom att läsa av marknaden och utföra rätt investeringar vid rätt tidpunkt. Personer med större kapital kan med fördel vända sig till en kapitalförvaltare för att få hjälp med att nå sina ekonomiska mål.

 

En kapitalförvaltare är således en person med en gedigen utbildning och mångårig erfarenhet inom investeringar. Deras jobb är att öka företags eller privatpersoners innehav över tid genom att förvalta kapitalet på rätt sätt. Därför har kapitalförvaltare god insikt i olika marknader, ekonomiska modeller och investeringar.

Kom närmare dina mål utan att lyfta ett finger

De flesta av oss drömmer om att kunna vara ekonomiskt oberoende en vacker dag. Det är möjligt, men det kräver hårt arbete och inte minst tålamod. Har du redan ett innehav som heter duga, men inte den tid som krävs för att förvalta ditt kapital, kan du således överlämna förvaltningen till ett proffs. Då får du tid över till sånt som betyder mycket för dig, som ditt jobb, dina relationer och ditt eget välmående. 

 

Du kan antingen välja att dra nytta av kapitalförvaltning genom en bank eller via en privat verksamhet, såsom Fair Investments, en aktör med erfarna kapitalförvaltare och analytiker som kan hjälpa dig komma närmare dina mål. Oavsett vilken kapitalförvaltare du bestämmer dig för att samarbeta med är processen i princip densamma – ditt kapital maximeras medan du kan luta dig tillbaka och ägna din tid åt annat.

Rådgivande eller diskretionär förvaltning?

Det finns två sätt att förvalta ditt kapital genom en yrkeserfaren kapitalförvaltare. 

 

Vill du vara delaktig i förvaltningen, men ändå låta ett proffs sköta de mest avancerade bitarna, kan det vara mest lämpligt att välja en rådgivande kapitalförvaltare. Då erbjuds du personlig förvaltning utefter dina behov och önskemål. 

 

Känner du att du inte har den tid som krävs för att själv vara delaktig i förvaltningen kan du i stället nyttja diskretionär förvaltning. Då överlåter du alla dina placerings- och investeringsbeslut åt proffsen – såklart efter att du och förvaltaren bestämt riktlinjerna tillsammans.

Fördelar med att anlita en kapitalförvaltare

Det finns en mängd fördelar med att anlita en kapitalförvaltare, även om vikten av att göra det naturligtvis varierar beroende på storleken på ditt eller ditt företags kapital. Här är några av de fördelar du kan förvänta dig om du anlitar en kapitalförvaltare.

  • Du får mer tid att fokusera på ditt liv, din familj och/eller ditt företag, samtidigt som du överlåter ansvaret att få sköta din ekonomi till proffsen.
  • Du minimerar risken för misstag. Visst är alla investeringar förknippade med risker, men genom att anlita en förvaltare med mångårig erfarenhet minskar dessa risker avsevärt.
  • Du kan vara säker på att dina pengar är i trygga händer och att ditt kapital växer, vilket i sin tur garanterar dig en säker och välbärgad framtid.

 

Som sådan finns det inga egentliga nackdelar med att låta ditt kapital förvaltas av en expert inom området. Det kommer naturligtvis att kosta dig en viss summa pengar, men du är i princip alltid garanterad en god avkastning.